top of page
Vyhledat

Hazard s budoucností


Vypadá to, že jsme na Planetě9 posedlí budoucností, viďte?

Samozřejmě, hodláme v ní strávit zbytek života.

Jdeme na to cestou vědeckou, za asistence milých pánů autorů naší SF srdeční linie.

Druhý způsob se právě chystá, a je neméně vzrušující.

Balíček draků

jsem chtěla od prvního okamžiku, kdy v měsíčních zahradách vzala Besana do kury první kartu za Pačesova hysterického hecování.


A jako obvykle hadí hlas neustane s našeptáváním, dokud se myšlenka nestane skutkem.



Podoba Hadače se v myšlenkách měnila více než tvaroměnič nejvyšší úrovně. Po krátké konzultaci s pány Eriksonem & Esslemontem se zformulovala do tvaru jednotných a trochu uniformních karet, ideálně provedených jedním kreslířem, velmi podobných klasickému tarotu.

Po další konzultaci s Tomášem Kučerovským se ukázalo, že jde příliš náročné dílo, a aby jej zvládl jeden člověk v rozumném čase není v planetárních podmínkách realizovatelné. Tuto hypotézu potvrdili i další výtvarníci, s povzdechem jsem ji odvrhla do propasti zapomnění.


Balíček draků, jak jej bude mít my a možná i vy, se skládá ze sedmi dómů a nezadaných karet. Každá z domů nakreslí nebo vytvoří jiný umělec. O vzniku karet víme od E&E málo, ale tolik je jisté, že karty vznikají, zanikají, mění se, a sám balíček je takřka živá entita. Něco více najdete na stránce balíčku draků, první esej se zabývá vznikem, funkcí a vůbec samotnými kartami. Další, které snad možná nikdy napíšu, budou o jednotlivých postavách, pokusí se vysvětlit princip chodeb a některý se zabydlí i v domech azathu.

Příprava podkladů pro jednotlivé karty probíhala jako archeologický průzkum. Prokopávání textů s malinkých oprašovacím štětečkem, a vybírání kůstek v podobě několika slov, sestavování kostry a napojování kloubů metodou pokus omyl. Hm, hm, patří se tenhle kousek do Dómu řetězu nebo spíš smrti?

Po dvou letech příprav je kostra hotová, trochu se kymácí, ale stojí pevně. Teď se z ní stává nová bytost díky excelentní práci několika výtvarníků, kteří tvoří to, co čtenáři balíčku draků uvidí, a co bude krásné.


Jsme opravdu šťastní a hrdí, že můžeme představit prvního z velkých tvůrců karet Balíčku draků.:

Santiago Lozano

Jeho práce, které se týkají hlavně Malazu, ale nejen, najdete zde:


A další budou následovat. Těšte se :-)

598 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page